Saturday, December 19, 2009

Cloth Menstrual Pads??


Salam Maal ijrah untuk semua....Rasanya tak terlewat lagi kan?
Hari ni nak tulis a little about Menstrual Cloth Pad. Yup..Menstrual Cloth Pad.
Saya rasa mesti ada yang pernah dengar, tahu dan guna..betul tak..?
Saya nak share serba sedikit pengetahuan yang saya dapat masa godek-godek Pakcik Google tu..
Di samping tu nak promote jugak la satu brand cloth pad yang ada dalam online store saya nun..hikhikhik..
Ok..kat bawah ni sebagai permulaan..saya copy paste terus dari satu web tu masuk dalam ni..

Why use Cloth Menstrual Pads??

When the first time we read about cloth menstrual pad , most of us will think, YUCK , why in the world , in such a modern time we must use that? is it disgusting and need a lot of job to wash and unpractical?
After all, you are used to using disposable menstrual pads - you like their convenience - so why change?
1. Cloth menstrual pad is CHEMICAL FREE.
It is for the healthier you. As we know to make disposable pads they need lots of chemicals to make them super absorbent , super white and trim.

Your genital tissue is highly sensitive, and these chemicals are easily absorbed into your body, causing irritation and discomfort in the process. We already live in increasingly polluted environments, so it makes sense to reduce your exposure to chemicals in any way you can.

2.It is more comfortable and soft to your skin and your body and to our environment! WAHMIES mama pads are made of Bamboo fabric. Bamboo fabric can absorb 60% more than cotton and it is naturally antibacterial ,so it`s more hygienic and more healthy for your skin! For sensitive and allergic prone skin bamboo is a wonderful choice.Bamboo natural breahtability keeps your skin comfortable and feel dry longer.
Bamboo thrives naturally without using any pesticides and fertilizers.Bamboo fiber is 100% biodegradable.
3.You will save money - Investing in good quality cloth pads will cost you only a small percentage of what disposables are costing you now.

Kemudian cara nak cuci dan penjagaan Cloth Menstrual Pads ni.

HOW TO WASH CLOTH MENSTRUAL PAD?
Step 1. Soak in cold water (from as little as 2 minutes to 24 hours)

Step 2. Hand or machine wash.

Washing them when you take a shower is a convenient and time saving method of keeping your pads fresh and clean.

Please do not use Chlorine Bleach or fabric softeners as this will affect your pads absorbency .

Step 3. Line or tumble dry.

What about Staining?

Soaking in cold water generally removes most stains, especially if you add salt to your soaking water. If you come across more stubborn stains we recommend that you use pre wash soap or soak in an oxygen based (NOT CHLORINE) soaker for a few hours.

Dalam pasaran online, banyak sebenarnya pilihan untuk Cloth Pads ni. Kebanyakannya dari overseas. Kat kedai atau supermarket atau hypermarket saya tak pernah jumpa lagi jenis Cloth Pads.

Manakala yang ada terdapat dalam online store saya ni handmade by bumiputera tau..100% local.

Gambarnya kat bawah ni...Brand Baby Snowdrop.



Yang ni jenis regular. Sesuai untuk medium to heavy flow. Insyallah...

Pantyliner pun ada juga...

PANTYLINER CLOTH PADS
Photobucket

Saya tengah buat promosi.

Pembelian Regular Cloth Pads atau Pantyliner Pads atau campur2 kedua2nya lebih daripada 5 keping akan dapat satu free gift iaitu jeng..jeng..jeng... Cloth Pads Pouch atau Pantyliner Pouch.

Teruja tak...??

Sila la ke online store saya yer. Terima kasih.

Maaf sangat kalau entry hari ni panjang jela2 dan macam syok sendiri mempromote online store sendiri..

Sori eh...


Wassalam.

2 comments:

UMILIYA said...

salam kenalan...ermmm hai umi

BiEha Besh said...

camana nk guna nya??

Order Form

Name:
Email Address:
Mailing Address
Contact No:
List of items
Payment Options CIMB
MAYBANK
Postage Pos Laju (RM 6.00 ; 1-2 hari)
Pos Ekspress (RM3.50-RM 4.50 ; 1-2 hari)
Pos Parcel (RM 3.00 ; 3 hari)

This form powered by Freedback