Tuesday, March 30, 2010

Ok..last entry untuk hari ni..

Majalah Cotton Friend..was di beli dengan kak Zila Kassim.
Tahun lepas...Pattern dalam tu memang banyak tapi memeningkan sebab overlap ngan pattern2 baju lain..

Alang kepalang..hari Khamis ni saya, suami dan 2 budak noty nak ke Kuala Lumpur..untuk appointment 1st twin kat IJN..
yer..kat IJN..
salah sorang anak kembarku jantungnya berlubang aka VSD (Ventricular Septal Defect)..
ni pemeriksaan rutinnya setiap 5-6 bulan sekali...
Ok..taknak kacau fikiran ku ngan keadaan nya..setakat ni alhamdulillah..takde mende2 pelik berlaku..dah 2 tahun setengah...makan ubat tak putus..

Ok..dah kata nak ke KL..so belek punya belek lemari ku itu..nampaknya dah lama ummi ni tak beli baju aka blouse..so godek2 tempat simpan kain..adalah 2 pasang kain japanese cotton beli kat Kamdar Kuantan ritu..

Belek pulak pattern blouse..berkenan la ngan yang kat bawah ni..



Yang ni..simple bangat..



So ni la version ummi..mesti ada version ummi..
agak2 sama tak? :p

Oh ya..boleh tak kengkawan crafter cadangkan tempat yang jual kain pelik2 designnya kat KL tu..?
Saya familiar ngan Jalan TAR jer..
Dulu memang study kat belah barat semenanjung tu..tapi dah lama sangat...grad terus la bermastautin kat Pahang ni...
Lagi pun pening jugak ngan jalan kat tengah bandaraya tu...
Bulan Lima pegi lain..
Bulan 12 pegi sekali lagi dah jadi lain...

Manja kata kat Nagoya Carrefour Wangsa Maju banyak kain corak cantik2..betul eh?
Kalau dari Jalan Tun Razak tu..(IJN)..macam mana nak ke sana-Wangsa Maju tu..?
Ada sesapa boleh tolong?....Thank you million-million..

9 comments:

Oshin jamel said...

klu nek lrt amik jerk yg trus ke wangsa maju....
then akk leh la nek taxi dr ctu..
then carefour tue kt wangsa maju seksyen 4...--klu x slp la...

haaa..
klu nk nek kete plak..
wangsa maju nie jalannye nk blk ker kuantan...

klu akk pnh pegi danau kota,setapak so wangsa maju tue area ctula..
hehehhe~
hehehhe~

Rodzila said...

Oshin:
Tq..tq..
rasanya dah tau dah jalannya..
harap2 app tu berjalan lancar so mood ummi takkan jadi celaru so lepas tu boleh shopping!! :))

Anonymous said...

so akk camne jumpe x ape yg dicar?
hehehehhehe~

oshin jamel said...

akk klu akk wat baju cotton tue bgtao sy ek..
leh la sy tempah..
leh pkai p opis..
hehehhe~

xpon pkai jenjalan ngn ank sy...
sure comey.
hehhehehe~

nie email sy yer= noris_dj@yahoo.com..

maceh kak~

Rodzila said...

Anony: :)) tak pegi pun Wangsa Maju tu..lalu simpang jalan jer..heheheh
Tapi ada la jumpa beberapa corak kain kat Nagoya Jalan TAR..hik

Oshin:
Ada berani ker nak pakai baju yang akak jahit..?hehehe
Insyaallah..cuti sekolah boleh la jahit banyak2..nanti akak email semula yer..anyway thanks!

oshin said...

ish..nape lak x brani...
akk pon amik tmph tuk baju kurung kan,,,
ble la tempah kan,,
hehehhe~

misa said...

selain jalan tar, boleh cuba ke kedai kain apek2 di area petaling street..

ada satu kedai di sisi kotaraya (people textile - u can find in facebook too!) dan satu lagi belakang kotaraya (nama kedai isetan kalu tak silap)

kat people textile byk choice of cotton, most of them from japan.. rambang mata tp tgk harga mau juling juga mata :D

Rodzila said...

Misa:
Thank you for the info ye..

misa said...

welkem..

btw, misa add your link ya..

tq..

Order Form

Name:
Email Address:
Mailing Address
Contact No:
List of items
Payment Options CIMB
MAYBANK
Postage Pos Laju (RM 6.00 ; 1-2 hari)
Pos Ekspress (RM3.50-RM 4.50 ; 1-2 hari)
Pos Parcel (RM 3.00 ; 3 hari)

This form powered by Freedback