Tuesday, May 4, 2010

New tools

Hye...salam...

Alhamdulillah..hajat saya nak Bias Tape Maker ni akhirnya tercapai..

Sumer ni hasil ronda2 dan gebang2 kat OwlHeaven, Kuantan.

Ekcelli..dapat tau kedai ni pun daripada salah sorang crafter..tapi kan..lupa pulak blog nya.
Nanti saya check semula yer...

Harga kat kedai tu ok la..so..so..

Ada yang mahal sikit..ada yang murah sikit..

Tapi ok la sebab dekat jer ngan tempat tinggal ku...

Anyway memang suker!!







Bobbin case... cantik kan waner benang2 ni..


10 comments:

Anonymous said...

Salam,

Kat mana ya kedai ni? Boleh jugak jenguk2 butang cute tu.Saya pun kat Kuantan jugak.

Syima

Rodzila said...

Syima: Kedai tu kat Jalan Beserah.
Kalau dari Megamall, sebelum sampai SABS. Belah kanan. Ada satu bangunan baru ROZELL, masuk simpang depan ROZELL tu terus saja..akan nampak OLD TOWN KOPITIAM dan tadaa...depan sikit jer dari kopitiam tu..
Kawasan Seri Dagangan...Syima ada blog? Share la eh..tq

n.a.i said...

saya dapat info kedai ni dari crafter ni..

http://dmasyri.blogspot.com/2010/04/owl-haven-new-craft-shop-in-kuantan.html

huhu orang dari pekan dah pegi, saya tak pergi lagi takleh jadi nih. tak berapa biasa la dengan tempat tu, jadinya mencari geng nak pegi. yela, nak bawak keta lagi, nak mengintai kedai lagi.. tapi memang tak sabar nak pegi. duit dalam purse memang tak selamat dah ni kalau pegi. tak perlu pun ada je nak beli.. kekeke

Sha said...

menarik betul bekas bobbin tu... berapa harganya?

Rodzila said...

n.a.i: hehehe..pegi..jangan tak pegi..kain untuk quilt banyak kat situ..pastu barang clover macam Yoyo maker, roller cutter, seam allowance..ish..macam2 la...sonok..

Sha : Bekas bobbin tu RM15. Ada satu jenis lagi..padded ngan span..yang ada span tu RM30..memandangkan budget tak berapa nak ada..rembat yang RM15 tu je la..hehehe

Anonymous said...

Pn Rodzila,

Saya dah pergi kedai tu...seronok sangat..owner tu pun layan dengan sepenuh hati..bila saya tanya kelas buat beg, dia kata boleh ajar, beli je barang kat dia...
Terima kasih ya pasal info tu...senang kita kat Kuantan nak shopping hihi

Syima

Rodzila said...

Syima: a ah..boleh belajar kat situ, mengait, jahit..Mrs Aw tak amik bayaran pun..just beli peralatan belajar kat kedai dia..Ari tu masa saya pegi kedai, dia ada cakap nak open loan untuk mesin jahit sulam..10 tahun bayar balik tuu...harapnya permohonan dia berjaya untuk buat skim tu... :)

n.a.i said...

Rodzila,
saya dah pergi weekend hari tu, heret suami+ anak2 kes takut sesat, rupa2nya senang je jalannya.. memang peramah tokey kedai, tapi tak sempat nak membelek sangat suami tunggu sambil pegang anak 3 orang, pastu anak saya no. 2 siap nak guling kat situ kes nak aiskrim satu lagi (sebelum tu dah habis sebekas) huahuahua dengan gula2 lollipopnya lagi tokey kedai kasi diorang.. lepas ni hari jumaat tengahari siap la nak gi melepak di situ. ingat nak belajar crochetlah tak tahan tengok crochet comel2 dalam buku2 craft kat situ!

Rodzila said...

n.a.i : Salam nai..best kan pegi kedai tu..apa kata satu hari jumaat nanti kita set masa dan tarikh..boleh lepak2 kat situ sama2..heheheh..kita belajar crochet..nak tak?

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.

Order Form

Name:
Email Address:
Mailing Address
Contact No:
List of items
Payment Options CIMB
MAYBANK
Postage Pos Laju (RM 6.00 ; 1-2 hari)
Pos Ekspress (RM3.50-RM 4.50 ; 1-2 hari)
Pos Parcel (RM 3.00 ; 3 hari)

This form powered by Freedback